Hledat

Vyberte kategorii

TESTOVALI JSME ZA VÁS

Než nakoupíte titanové pánve či nádobí  nádobí na indukční varnou desku,- doplńte si informace o nádobí ,jeho původu a ceně

V současné době se mnoho změnilo v oblasti kvalitního nádobí. Již neplatí pravidlo, že vysoká cena =vysoká kvalita. Mnohdy tento stav by šel nahradit vysoká cena = vysoká marže u běžného nádobí.

Z mnoha výrobců se stali pouze dovozci a těží z historie značky. Bohužel pokud firma přesunula či zadala výrobu v Číně, dochází i ke kvalitativnímu zhoršení které je způsobeno tlakem na cenu, nikoliv na kvalitu.

Německé výrobky bohužel nekoupíte v marketu – zde nakoupíte čínské , asijské či italské produkty.

Nikdy se nebude jednat o profesionální kvalitu. Bude to spotřební zboží a s tím spojená životnost.Pokud zůstaneme v EU, v profesionálním ručně litém nádobí jednoznačně vedou německé koncerny.

Zde samozřejmě zaznamenal vývoj , někdy posun lepšímu, někdy posun k jiným distribučním kanálům.V Německu dochází ke kooperacím výrobců a harmonizaci produktů. Výrobci nádobí používají stejné dodavatele komponentů a držadel a tím garantují kvalitu a snižují cenu. Například jedničkou v držadlech a hmatnících je společnost BAUMGARTEN držadla odolná teplotám v troubě do 250-260°C. Nikdo jiný v Německu je nevyrábí. Tyto držadla pak slouží pro všechny známé i neznámé výrobce či zadavatele a dovozce nádobí. Jednoduše řečeno , držadla jsou technologicky stejná, liší se pouze designem či logem značky. Obdobné je to i s nádobím. Výrobce nádobí spočítáte na prstech jedné ruky. Samozřejmě pro nezasvěceného to vyvolává pocit nepřehlednosti a rozdílnosti firem a značek. Dobré je si uvědomit, zda se jedná o výrobce, dovozce, značku či pouze o obchodní organizaci. Ceny produktů jsou v Evropě obdobné a cenově srovnatelné.To platí i o poklicích, zde je volba jednoduchá , těžké skleněné poklice s označení pyrex, simax,….. jsou buď českého původu sklárna Kavalier , nebo z Francie , poklice s nerezovým rámečkem jsou Turecko, Itálie či Čína, Hmatníky pak Německo- Baungarten odolné do 260°C , Itálie odolné do 180°C a Turecko či Čína.

 

Testovali jsme několik nejprodávanějších značek a zde je výsledek:

Celkové hodnocení :

1. Obsadilo několik značek: všechny v profi provedení

BAF – serie gigant new line velice kvalitní zpracování , dokonale nepřilnavé , super cena

GERTI GUNDEL luxusní zpracování , dokonalé provedení , nepřilnavé ,vyšší cena

DEZENT velice kvalitní zpracování , dokonale nepřilnavé , super cena

DIAMOND HAREKER luxusní zpracování , dokonalé provedení , nepřilnavé ,vyšší cena

SKK GERMANY  kvalitní zpracování, dokonalené provedení ,nepřilnavé , super ceny

 

2. Obsadili

RISOLI velice kvalitní zpracování, lehké provedení , dobrá cena, poloprofi

BEKA velice kvalitní zpracování, lehké provedení , dobrá cena, poloprofil

3-4. Obsadili

Ostatní Nejmenované značky

Dobré korpusy, nepřilnavé, bohužel dochází k oloupávání povrchu,

Zde i cena byla díky reklamním prodejům formou MLM byla přemrštěná.