Hledat

Vyberte kategorii

HRNCE A KASTROLY

Současnost je nejen o nových materiálech, ale i léta prověřené klasice.

Hrnce a kastroly v současnosti můžete posuzovat podle mnoha kritérií. Důležité je si uvědomit na co je budeme používat, zda budou jednoúčelové, nebo zda potřebuji univerzální nádobu.

Každý materiál použitý k výrobě má své důvody.

Nerezové hrnce a kastroly je klasika a dnes se již vyrábí se sendvičovým dnem vhodným pro využití pro všechny druhy ohřevů včetně indukce. Setkáte se nejen s materiály 18/10 ale i 18/0 samozřejmě 18/10 nerez je kvalitnější ne 18/0. Nerezové hrnce můžete mít s nerez držadly s použitím do trouby a držadly plastovými či bakelitovými odolnými do 180°C. Někteří výrobci pak opatřují hrnce na vnitřní straně nepřilnavou povrchovou úpravou například: titan, teflon, keramika…

Nádobí lze dát i do myčky na nádobí

Litinové hrnce a kastroly je léty prověřené nejtěžší nádobí na trhu vhodné pro všechny druhy ohřevů včetně indukce a trouby bez omezení teplot. Litinové nádobí se sice déle rozehřívá, ale za to déle drží teplotu. Pro zlepšení jeho údržby se provádí povrchová úprava většinou smaltem na vnitřní straně či obou.

Hrnce a kastroly lisované patří mezi spotřební zboží vyráběné nejen v Evropě, ale i Číně. Slitina hliníku u tenkých provedení rychle vede teplo, ale snadněji může dojít k vychýlení či deformaci dna pokud bude hrnec vystaven vysokým teplotám. Vnitřní povrchová úprava bývá teflonová, keramická či titanová, technologie nanášení je zpravidla stříkáním, proto povrchy vyžadují pro míchání měkké obracečky teflon, plast, silikon či dřevo. Držadla takových to hrnců jsou převážně bakelitová odolná do 180°C. Poklice bývají ze stejného materiálu nebo skla.

Hrnce a kastroly ručně lité jsou známi jako pravé titanové nádobí. Titanové nádobí GIGANT New line MICRO CERAMIC e nejvyšší řada výrobků BAF. Pánve, hrnce, kastroly a pekáče jsou odlévány ručně z kvalitní hliníkové slitiny SILUMIN do kokil v tloušťce 9-10 mm. Tloušťka tohoto materiálu zaručuje vysokou tepelnou vodivost a setrvačnost a dno nádob si uchovává svou rovnost. Zesílené stěny zaručují odolnost proti nárazu. Titanové nádobí GIGANT Newline MICRO CERAMIC je opatřeno 4vrstvým patentovaným povrchem MICRO CERAMIC ULTRA HARD COAT. První vrstva TITAN-OXIDU je do výrobku nastřelena plazma paprskem o rychlosti MACH 2 při teplotě 20 000°C. Tím vznikne pevné a homogenní spojení s odlitkem o tvrdosti 9,6 (diamant = 10). Pak následují další 3 vrstvy BAF MICRO CERAMIC speciální patentovanou technologií. Povrchová úprava systémem BAF MICRO CERAMIC je odolnější proti otěru, než výrobky s jinou povrchovou úpravou (teflon, granit aj.) a dovoluje používat kovové pomůcky (obracečky, lžíce, vidličky apod.). Je stabilní při prudkých změnách teplot. Titanové pánve, hrnce a pekáče mají vynikající nepřilnavost, což umožňuje přípravu pokrmů pro dietní kuchyni (diabetes, zvýšený cholesterol apod.) bez použití tuků nebo jen s minimálním množstvím. Z tohoto důvodu je i velmi snadná údržba a mytí těchto výrobků. Titanové nádobí GIGANT Newline lze používat na sporáky: plynové, elektrické i sklokeramické desky. Nejsou vhodné pro indukční sporáky. Veškerá plastová madla a úchyty (i na poklicích) odolávají teplotám do 260°C. Skleněné poklice odolávají teplotám do 260°C. Na tomto nádobí můžete vařit, dusit, smažit ale i zapékat a péct v troubě. Pokud chcete to nejlepší co na trhu je , zvolte mezi značkami Baf, Dezent , Harecker, SKK, Belux, Gerti Gundel

Hrnce a kastroly smaltované je starší technologie používaná již cca 50 let beze změny. Zde je nejzajímavější cena, možnost použití na všech druzích ohřevu včetně indukce a použití i v troubě.

Nejprodávanější pánve a nádobí